Peuteropvang

 

Binnen De Jonge Wereld werken wij met peuteropvang. Zowel op onze locatie aan de Waezenburglaan als op onze nieuwe locatie “Station Rodenburg” aan de Rodenburg.

Spelenderwijs ontwikkelen

De peuteropvang bestaat uit een dagdeel van 4 uur, waarbij kinderen extra worden gestimuleerd in hun ontwikkeling. Op de peuteropvang leren de kinderen samen te spelen. Bij alle kinderen wordt er extra aandacht besteed aan de taal, sociaal-emotionele ontwikkeling, motoriek en voorbereidend rekenen. Wij werken op alle locaties met het VE (voorschoolse educatie) programma Uk en Puk. Ons uitgangspunt is om gemengde groepen te maken met reguliere peuter en peuters met een VE-indicatie.

Voordelen peutergroep met VVE

  • Draagt bij aan een optimale ontwikkeling van kinderen.
  • Zorgt voor een vlotte start op de basisschool.
  • Heeft oog voor de behoeftes van ieder kind.
  • Geeft meer zicht op en speelt beter in op ontwikkelingsachterstanden van kinderen.

Voor wie is de peuteropvang?

De peuteropvang is op alle ochtenden geopend van 8.30-13.00. We starten om 8.45 (van 8.30-8.45 is inloop) en eindigen om 12.45 (van 12.45-13.00 is uitloop).  Alle kinderen van 2 tot 4 jaar kunnen 2 dagdelen per week naar de peutergroep.

De peutergroep is 40 weken per jaar dus niet tijdens schoolvakanties.

 

Kinderopvangtoeslag of gemeentelijke subsidie?

Werken of studeren u en uw partner beide, dan heeft u recht op kinderopvangtoeslag. Heeft u geen baan, dan heeft uw recht op gemeentelijke subsidie voor de peutergroep. Die dekt het grootste gedeelte van de kosten, soms zelfs bijna alles. Wilt u weten wat het in uw situatie kost, mail dan naar info@dejongewereld.nl. 

 

Rekenvoorbeeld

Vader werkt, moeder is thuis en zorgt voor haar zoontje van 2 jaar, die 2 ochtenden per week naar de peutergroep gaat. Het maandinkomen van de vader is €1685,-. In de gemeente Westerkwartier is de eigen bijdrage voor de peutergroep €26,09 per maand.