Extra activiteiten

De Jonge Wereld biedt ontwikkelingsgerichte activiteiten aan op alle locaties.

Babymoment

Elke baby bij De Jonge Wereld krijgt individuele aandacht, omdat De Jonge Wereld erin gelooft dat de ontwikkeling van kinderen bij 0 beginnen. De Jonge Wereld heeft een snoezelruimte waar de baby´s in kunnen liggen en hier worden kleine activiteiten aangeboden, zoals kijken naar de lichtjes, luisteren naar muziek.

Peutergroep

In de ochtend gaan kinderen vanaf twee en half jaar naar de peutergroep. Bij de peutergroep beginnen de kinderen in de kring. Na de kring worden er activiteiten aangeboden in het thema. Om de 5 weken verandert het thema. De kinderen worden voorbereid op de basisschool.

Beweegdiploma

De kinderen van het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang kunnen hun beweegdiploma halen. In een aantal weken gymmen gaan we oefenen op verschillende grondvormen, zoals rollen, gooien, vangen, schoppen, balanceren etc. Na het behalen van alle grondvormen wordt er een diploma uitreiking georganiseerd voor de ouders. De Jonge Wereld verzorgt ook het beweegdiploma voor kinderen die geen opvang hebben bij De Jonge Wereld.

Sport en Spel

Op de SportBSO en OutdoorBSO worden sport en spelactiviteiten aangeboden. De kinderen krijgen de klassieke sporten aangeboden, zoals voetbal, korfbal, basketbal, maar ook sporten die ze niet vaak doen zoals paardrijden, mountainbiken, zwemmen.

Zwemlessen

Bij de buitenschoolse opvang kunnen de kinderen onder BSO-tijd hun zwemdiploma halen. Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. De Jonge Wereld brengt de kinderen naar zwemles, helpt mee met omkleden en neemt na zwemles de kinderen weer mee naar de BSO. Op maandag en donderdag wordt er gezwommen bij zwemschool Oostwold. Woensdag bij zwembad Nienoord en op vrijdag bij zwembad de Hullen

Vakanties

In de vakantie organiseert De Jonge Wereld uitjes. De kinderen zijn in de zomervakantie een dag naar Schiermonikoog en naar Wildlands geweest. Elke vakantie hebben wij een thema waarbij we activiteiten bedenken en uitjes.

Wilt u een indruk van alle activiteiten? Kijk dan op onze youtube pagina.

Links

Partners
Nieuwsarchief