Nieuw voedingsbeleid De Jonge Wereld

Op 8 september 2017 zijn 4 van onze werknemers naar de ‘gezonde kinderopvang dag’ geweest. Op deze dag kwam van alles aan bod over bewegen en voeding voor kinderen. Voeding is een belangrijk deel van de zorg voor ‘onze’ kinderen. De Jonge Wereld heeft gekeken naar het huidige voedingsbeleid en zijn tot de conclusie gekomen dat we het een en ander kunnen verbeteren aan het voedingsbeleid.  Vanaf 1 januari 2018 gaat het nieuwe voedingsbeleid in. Er zijn aanpassingen gemaakt met betrekking op eten, drinken en traktaties, zoals alleen nog gezonde traktaties, (fruit) water drinken en groente & fruit aanbieden. Het voedingsbeleid is te vinden op onze website onder het kopje contact en formulieren. 

Op het gebied van Sport en Bewegen biedt de Jonge Wereld heel veel aan. Op het kinderdagverblijf en de ActiviteitenBSO kunnen de kinderen hun beweegdiploma halen. Op de SportBSO en OutdoorBSO komen kinderen vanaf 6 jaar in aanmerking met allemaal verschillende sporten.  Zoals survival, judo, voetbal, paardrijden, mountainbiken etc.

Op de SportBSO is De Jonge Wereld ook begonnen met een eigen moestuin. De kinderen gaan hier hun eigen groenten en fruit zaaien, verzorgen en oogsten. Van deze groente en fruit gaan de kinderen gezonde maaltijden maken. Bij de moestuin krijgt De Jonge Wereld hulp van Moestuinvereniging Klein-westland.

De ouderraad en de medewerkers van De Jonge Wereld zijn trots op de ontwikkelingen die in ons kindercentrum plaats vinden en hopen zo bij te dragen aan een gezondere samenleving.

 

 

-->